AUSTRIJA VAPI ZA RADNICIMA!!! Više slobodnih mesta!

AUSTRIJA VAPI ZA RADNICIMA!!! Više slobodnih mesta!

Austrija se suočava sa velikim brojem slobodnih radnih mesta u Evropi, kako pokazuje nedavni izveštaj Eurostata.

Stopa slobodnih radnih mesta u Austriji iznosi 4,6 odsto, dok je prosek u Evropskoj uniji 2,8 odsto. Ministarstvo privrede Austrije je objavilo da je prijavljeno skoro 113.000 otvorenih radnih pozicija, što ukazuje na problem nedostatka radne snage u zemlji. Paralelno s tim, Austrija ima najvišu stopu zaposlenosti u svojoj istoriji.

Ministar privrede Martin Koher istakao je da trenutno u Austriji radi rekordnih 3,9 miliona radnika, što je skoro pet procenata više nego pre pandemije 2019. godine. Ova situacija je delimično rezultat povećanog zapošljavanja žena, pri čemu je oko 77,5 odsto stanovništva zaposleno. Prema najnovijim podacima, stopa zaposlenosti muškaraca iznosi 83,3 odsto, dok je kod žena 71,6 odsto.

Austrija posao – Osiguran smestaj i hrana – Plata 2500e

Najveća stopa zaposlenosti muškaraca u Austriji zabeležena je 60-ih godina prošlog veka, kada je iznosila 87,3 procenta. Ministar Koher takođe ističe da se primećuje povećanje zaposlenosti u svim starosnim grupama, uključujući i one starije od 50 godina. Ipak, državi i dalje nedostaje radne snage i potrebni su radnici iz inostranstva kako bi se zadovoljile rastuće potrebe za radnom snagom.

Izvor: biznis. kurir. rs

Ako tražite posao u inostranstvu, pridružite se grupi!

Foto: pixabay.com

Sajt PrekoGrane.net ugošćuje oglase sa drugih sajtova koji se bave objavom oglasa za posao. Na sajtu PrekoGrane.net se nalaze samo djelovi sadržaja oglasa i link koji upućuje ka originalnom oglasu objavljenom na nekom od sajtova - izvora. PrekoGrane.net nije poslodavac, agencija, niti posrednik u pronalaženju posla. PrekoGrane.net se odriče bilo kakve odgovornosti za tačnost iznesenih podataka u djelovima oglasa koje prenosi. Uredništvo sajta PrekoGrane.net nije autor oglasa te ne snosi bilo kakvu odgovornost za eventualno nastale posljedice iz domene zakonske, materijalne, financijske i druge prirode. Objavljene fotografije ne oslikavaju pravo stanje stvari! Korišćenjem sajta PrekoGrane.net se slažete sa gore navedenim činjenicama.