Posao u Norveškoj – Plata od 4500 evra – Potrebno više profila radnika

Posao u Norveškoj – Plata od 4500 evra – Potrebno više profila radnika

U Norveškoj, za platu od 4.500 evra mesečno, potrebno je da imate odgovarajuću diplomu, radno iskustvo i solidno znanje engleskog i norveškog jezika. To su preduslovi za zaposlenje u ovoj skandinavskoj zemlji.

U Norveškoj, za platu od 4.500 evra mesečno, potrebno je da imate odgovarajuću diplomu, radno iskustvo i solidno znanje engleskog i norveškog jezika. To su preduslovi za zaposlenje u ovoj skandinavskoj zemlji. Najtraženiji su inženjeri, konobari, kuvari, medicinsko osoblje, vaspitači za rad sa decom u predškolskim ustanovama i vozači. Njihova mesečna primanja mogu biti i do 4.500 evra bruto, što nakon odbijanja svih poreskih i socijalnih davanja dolazi na više nego pristojnih 3.500 evra mesečno, kao što može da dobije specijalistička medicinska sestra. Međutim, treba imati na umu da je hrana u Norveškoj bar 60 odsto skuplja nego u Srbiji.

Najsigurniji način da se dođe do ovakvih poslova je prijava preko registrovanih agencija koje se bave regrutovanjem i pripremom kandidata za posao u Norveškoj. Ove agencije garantuju redovnu isplatu, uz sva poreska i socijalna davanja u skladu sa norveškim zakonima.

Posao u fabrici keksa u Nemačkoj – 12e neto – potrebno 50 radnika – placen prevoz u celosti

Većinom su u pitanju sezonski poslovi u oblasti ugostiteljstva, ali se priprema i grupa medicinskih radnika i vaspitača za stalno zaposlenje u Norveškoj. Iako ljudi koji nisu državljani Norveške mogu dobiti radnu dozvolu najviše na šest meseci, postoji opcija probnog rada koja može dovesti do stalnog zaposlenja. Za prijavu je potrebno poslati biografiju, diplome, reference, obaviti selekciju, testiranje znanja jezika i pripremu dokumentacije. Nakon toga, kandidat može dobiti ugovor o radu s određenim poslodavcem.

Izvor: kurir . rs 

Ako tražite posao u inostranstvu, pridružite se grupi!

Foto: pixabay.com

Sajt PrekoGrane.net ugošćuje oglase sa drugih sajtova koji se bave objavom oglasa za posao. Na sajtu PrekoGrane.net se nalaze samo djelovi sadržaja oglasa i link koji upućuje ka originalnom oglasu objavljenom na nekom od sajtova - izvora. PrekoGrane.net nije poslodavac, agencija, niti posrednik u pronalaženju posla. PrekoGrane.net se odriče bilo kakve odgovornosti za tačnost iznesenih podataka u djelovima oglasa koje prenosi. Uredništvo sajta PrekoGrane.net nije autor oglasa te ne snosi bilo kakvu odgovornost za eventualno nastale posljedice iz domene zakonske, materijalne, financijske i druge prirode. Objavljene fotografije ne oslikavaju pravo stanje stvari! Korišćenjem sajta PrekoGrane.net se slažete sa gore navedenim činjenicama.