Čiščenje ribe Aljaska zaradite 10 000 dolara za dva meseca – Fizički naporan posao!!!

Čiščenje ribe Aljaska zaradite 10 000 dolara za dva meseca – Fizički naporan posao!!!

Jedna žena iz Srbije hrabro se otisnula put daleke Aljaske prošle godine u potrazi za poslom. Tamo je radila puna dva meseca u fabrici za obradu ribe i vratila se kući bogatija za 10.000 dolara. Za beogradske medije detaljno je pričala o svojoj avanturi.

„Sasvim slučajno sam otišla. Trebalo je moja drugarica da ide, ali je ona odustala, pa sam ja ‘uskočila’ umesto nje. Brzo sam završila vizu i svu papirologiju preko jedne agencije koja pronalazi radnike, i već u julu sam bila u avionu za Ameriku. Put je trajao tri dana – prvo Istanbul, pa Njujork, pa Sijetl, pa Enkoridž, pa Naknek. Bukvalno tri dana jahanja,“ započela je svoju priču.

Na Aljasci su joj bili obezbeđeni smeštaj i hrana, ali ističe da posao tamo nije za slabe, ni psihički ni fizički. Fabrika radi 24 sata dnevno, u tri smene po 16 sati, a ona je radila od 22 sata do 14 sati sledećeg dana. „Prvih pet dana je teško navići se. Umorni ste, sve vas boli… Bilo je ljudi koji su odustajali posle tri dana, ali ja sam razmišljala da ne mogu da odustanem jer u tom slučaju ne dobijete povrat novca za put i vizu. Došla sam tamo da radim, ne da odustajem,“ priznaje hrabra žena.

NAJUNOSNIJI SEZONSKI POSAO U FINSKOJ BRANJE MALINA – 4 evra po kg zaradite do 5000 evra

Nastavila je da radi čak i sa povređenom rukom, istegnutoj tetivi na desnoj ruci. Iako su joj savetovali da ne radi, ona je insistirala da nastavi. Prvo je čistila ribu, a kada je povreda onemogućila taj posao, prešla je na sortiranje ribe levom rukom, dok je desnu fiksirala. „Kada su videli da mogu da obavljam posao levom rukom, ostavili su me u firmi i prebacili na sortiranje treće klase ribe,“ zaključuje ona.

Izvor: kurir . rs / blic . rs

Ako tražite posao u inostranstvu, pridružite se grupi!

Foto: pixabay.com

Sajt PrekoGrane.net ugošćuje oglase sa drugih sajtova koji se bave objavom oglasa za posao. Na sajtu PrekoGrane.net se nalaze samo djelovi sadržaja oglasa i link koji upućuje ka originalnom oglasu objavljenom na nekom od sajtova - izvora. PrekoGrane.net nije poslodavac, agencija, niti posrednik u pronalaženju posla. PrekoGrane.net se odriče bilo kakve odgovornosti za tačnost iznesenih podataka u djelovima oglasa koje prenosi. Uredništvo sajta PrekoGrane.net nije autor oglasa te ne snosi bilo kakvu odgovornost za eventualno nastale posljedice iz domene zakonske, materijalne, financijske i druge prirode. Objavljene fotografije ne oslikavaju pravo stanje stvari! Korišćenjem sajta PrekoGrane.net se slažete sa gore navedenim činjenicama.