NAJUNOSNIJI SEZONSKI POSAO U FINSKOJ BRANJE MALINA – 4 evra po kg zaradite do 5000 evra

NAJUNOSNIJI SEZONSKI POSAO U FINSKOJ BRANJE MALINA – 4 evra po kg zaradite do 5000 evra

Marija K. (30) prijavila se za branje jagoda u Finskoj nekoliko meseci pre početka sezone kako bi stigla da obezbedi boravišnu dozvolu. Pronašla je oglas vlasnika plantaže i prihvatila posao. Za svaki ubrani kilogram jagoda zarađivala je nešto manje od tri evra, te je za tri meseca rada kući otišla sa oko 5.000 evra.

Načini zapošljavanja u inostranstvu su raznoliki – neki idu preko agencija za zapošljavanje, drugi preko studentskih udruženja, a neki se direktno prijavljuju na oglase. Međutim, bitno je da se sezonski poslovi traže preko licenciranih agencija kako bi se izbegle prevara.

P.D. direktor jedne od agencija, ističe da je tokom leta najveća potražnja za poslovima konobara, kuvara i sobarica. Sezonski radnici mogu lako otputovati u Crnu Goru, gde mogu zaraditi oko 500 evra mesečno uz obezbeđen smeštaj i hranu. Poželjno je da znaju ruski, nemački ili italijanski jezik, a engleski jezik je obavezan.

Posao u fabrici keksa u Nemačkoj – 12e neto – potrebno 50 radnika – placen prevoz u celosti

Na primer: Kuvari mogu zaraditi i do 800 evra mesečno. Agencija za posredovanje uzima oko 1.000 evra, a prosečna mesečna zarada je oko 1.300 evra. Na Aljasci je moguće zaraditi i do 10.000 evra.

Izvor: kurir . rs / biznis

Ako tražite posao u inostranstvu, pridružite se grupi!

Foto: pixabay.com

Sajt PrekoGrane.net ugošćuje oglase sa drugih sajtova koji se bave objavom oglasa za posao. Na sajtu PrekoGrane.net se nalaze samo djelovi sadržaja oglasa i link koji upućuje ka originalnom oglasu objavljenom na nekom od sajtova - izvora. PrekoGrane.net nije poslodavac, agencija, niti posrednik u pronalaženju posla. PrekoGrane.net se odriče bilo kakve odgovornosti za tačnost iznesenih podataka u djelovima oglasa koje prenosi. Uredništvo sajta PrekoGrane.net nije autor oglasa te ne snosi bilo kakvu odgovornost za eventualno nastale posljedice iz domene zakonske, materijalne, financijske i druge prirode. Objavljene fotografije ne oslikavaju pravo stanje stvari! Korišćenjem sajta PrekoGrane.net se slažete sa gore navedenim činjenicama.