DNEVNICA 160E! SEZONSKI POSAO NOVI ZELAND BRANJE JABUKA I KIVIJA!

Ovaj oglas je istekao! Vratite se na početnu stranicu!

DNEVNICA 160E! SEZONSKI POSAO NOVI ZELAND BRANJE JABUKA I KIVIJA!

Novi Zeland se suočava sa nedostatkom sezonskih radnika tokom berbe voća, posebno jabuka i kivija. Voćnjaci širom zemlje započinju berbu krajem februara, a problem nedostatka radne snage stalno se ponavlja svake godine. Neki portali procenjuju da će i ove sezone nedostajati nekoliko hiljada radnika.

Voćari u Novom Zelandu apeluju na svoju vladu da odobri dolazak većeg broja sezonskih radnika iz celog sveta kako bi pomogli u berbi. Radnici se traže za šestodnevni rad u dve smene, berbu i pakovanje kivija i jabuka.

Kompanije nude naporean rad, po potrebi i duže od osam sati dnevno, uz plaćanje po učinku. Dnevna zarada može dostići i do 160 evra, uz mogućnost većih šansi ukoliko radnik poseduje vozačku dozvolu. Minimalna satnica je garantovana i iznosi najmanje 14,75 dolara po satu.

Unutar zemlje, neke kompanije organizuju Dane otvorenih vrata kako bi potencijalni sezonski radnici mogli da se upoznaju sa uslovima rada, ali odaziv nije bio očekivan. Očekuje se da radnici, bez obzira na poreklo, bar osnovno poznaju engleski jezik i imaju dobro zdravstveno stanje. Ako ste spremni na dug put, prilika je otvorena za sezonski rad na drugom kraju sveta.
Izvor: kurir . rs – Foto:pixabay

Ako tražite posao u inostranstvu, pridružite se grupi!

Foto: pixabay.com

Sajt PrekoGrane.net ugošćuje oglase sa drugih sajtova koji se bave objavom oglasa za posao. Na sajtu PrekoGrane.net se nalaze samo djelovi sadržaja oglasa i link koji upućuje ka originalnom oglasu objavljenom na nekom od sajtova - izvora. PrekoGrane.net nije poslodavac, agencija, niti posrednik u pronalaženju posla. PrekoGrane.net se odriče bilo kakve odgovornosti za tačnost iznesenih podataka u djelovima oglasa koje prenosi. Uredništvo sajta PrekoGrane.net nije autor oglasa te ne snosi bilo kakvu odgovornost za eventualno nastale posljedice iz domene zakonske, materijalne, financijske i druge prirode. Objavljene fotografije ne oslikavaju pravo stanje stvari! Korišćenjem sajta PrekoGrane.net se slažete sa gore navedenim činjenicama.