Ivan za posao u Nemačkoj početnicima nudi 14e sat plus regulisan smeštaj

Ivan za posao u Nemačkoj početnicima nudi 14e sat plus regulisan smeštaj

U Srbiji se često vodi diskusija o razlici između bruto i neto zarada u inostranstvu, te da li je vredno odlaziti na nekoliko meseci van zemlje.

Najčešće se radi o ponudama za rad u Nemačkoj, koja privlače veliki broj ljudi. Nedavno je na društvenim mrežama pokrenuta rasprava o bruto zaradi od 14 evra po satu. Oglasi i ponude za poslove, zajedno sa ponuđenim nadoknadama, često se pojavljuju na društvenim mrežama, izazivajući različite reakcije među korisnicima.

Ivan, član jedne Fejsbuk grupe, ponudio je posao u nemačkoj autoindustriji u gradovima Friedrichshafenu i Ravensburgu. Uslov je posedovanje EU papira i važeće radne dozvole. Satnica za početak posla je 14 evra bruto, a radno vreme je u tri smene od ponedeljka do petka, što iznosi 160 sati nedeljno. Moguć je i rad prekovremeno.

Ovaj oglas je izazvao veliki broj sarkastičnih komentara, pri čemu je jedan od njih bio: „Samo 14 evra bruto?“ Ljudi su izrazili sumnju da je to adekvatna plata za radnika sa EU papirima i radnom dozvolom. Ivan je dodao da je obezbeđen nemački ugovor, kao i smeštaj u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama, pri čemu se troškovi smeštaja odbijaju od plate, što znači dodatnih 300 evra po osobi. Posao je dostupan i muškarcima i ženama, nije fizički zahtevan, ali je poželjno da kandidati bar osnovno poznaju nemački ili odlično engleski jezik.

Međutim, bilo je i razumnih komentara koji su smatrali da je ovo uobičajena početna plata za radnike u Nemačkoj, osim ako se ne radi o inženjerima ili lekarima..

Izvor: biznis. kurir. rs

Ako tražite posao u inostranstvu, pridružite se grupi!

Foto: pixabay.com

Sajt PrekoGrane.net ugošćuje oglase sa drugih sajtova koji se bave objavom oglasa za posao. Na sajtu PrekoGrane.net se nalaze samo djelovi sadržaja oglasa i link koji upućuje ka originalnom oglasu objavljenom na nekom od sajtova - izvora. PrekoGrane.net nije poslodavac, agencija, niti posrednik u pronalaženju posla. PrekoGrane.net se odriče bilo kakve odgovornosti za tačnost iznesenih podataka u djelovima oglasa koje prenosi. Uredništvo sajta PrekoGrane.net nije autor oglasa te ne snosi bilo kakvu odgovornost za eventualno nastale posljedice iz domene zakonske, materijalne, financijske i druge prirode. Objavljene fotografije ne oslikavaju pravo stanje stvari! Korišćenjem sajta PrekoGrane.net se slažete sa gore navedenim činjenicama.