U Nemačkoj postoji ozbiljan nedostatak radne snage – OVI ZANATI SE TRAZE ODMAH

Ovaj oglas je istekao! Vratite se na početnu stranicu!

U Nemačkoj postoji ozbiljan nedostatak radne snage – OVI ZANATI SE TRAZE ODMAH

U Nemačkoj postoji ozbiljan nedostatak radne snage, sa više od 100.000 otvorenih radnih mesta. Ovaj problem nije specifičan samo za Nemačku, već se suočavaju i većina evropskih zemalja.

Pored postojećeg deficita, postoji mogućnost da se taj broj poveća za još 60.000 novih pozicija, posebno u oblasti ugradnje grejanja. Srbi koji žive u Nemačkoj često se zapošljavaju u fizičkim poslovima. Veliki broj ljudi radi u sektorima ugostiteljstva i zdravstva.

Međutim, trenutno su najtraženiji poslovi za Srbe u inostranstvu: moler, vozač, električar, automehaničar i zavarivač. Interesantno je da se, sa novim okolnostima, razvija i potreba za novim vrstama radnih mesta, posebno u oblasti ugradnje grejanja. Očekuje se da će tražnja za ovim pozicijama porasti i do 60.000, što bi moglo rezultirati otvaranjem novih radnih mesta.

Izvor: b92 . net / biz

Ako tražite posao u inostranstvu, pridružite se grupi!

Foto: pixabay.com

Sajt PrekoGrane.net ugošćuje oglase sa drugih sajtova koji se bave objavom oglasa za posao. Na sajtu PrekoGrane.net se nalaze samo djelovi sadržaja oglasa i link koji upućuje ka originalnom oglasu objavljenom na nekom od sajtova - izvora. PrekoGrane.net nije poslodavac, agencija, niti posrednik u pronalaženju posla. PrekoGrane.net se odriče bilo kakve odgovornosti za tačnost iznesenih podataka u djelovima oglasa koje prenosi. Uredništvo sajta PrekoGrane.net nije autor oglasa te ne snosi bilo kakvu odgovornost za eventualno nastale posljedice iz domene zakonske, materijalne, financijske i druge prirode. Objavljene fotografije ne oslikavaju pravo stanje stvari! Korišćenjem sajta PrekoGrane.net se slažete sa gore navedenim činjenicama.