Nemačka posao – Nedostatak sezonskih radnika – Bazeni, Restorani, i Građevinski projekti nedostatak radne snage

Ovaj oglas je istekao! Vratite se na početnu stranicu!

Nemačka posao – Nedostatak sezonskih radnika – Bazeni, Restorani, i Građevinski projekti nedostatak radne snage

U Nemačkoj postoji nedostatak kvalifikovane radne snage u različitim oblastima. Restorani se bore da pronađu kuvare, bolnice nedostaju lekari i medicinske sestre, a građevinske projekte koče nedostatak majstora. Uočava se nedostatak i spasilaca u bazenima, što predstavlja problem jer bazeni ne mogu primiti goste bez njih. Uprave bazena, suočene sa ovim nedostatkom, pokreću kampanje kako bi privukle radnike.

U Duizburgu, sportsko udruženje građana pokrenulo je kampanju „Spasavanje bazena“ zbog nedostatka osoblja. Nedostatak radne snage primećen je i u drugim gradovima, poput Esena, gde operateri bazena aktivno traže spasioce.

Osim spasilaca, nedostaje i između 2.000 i 3.500 drugih radnika u bazenima, uključujući tehničko osoblje za održavanje kvaliteta vode. Očekuje se da će mnogi bazeni i ove godine imati problema sa zapošljavanjem dovoljnog broja radnika.

Rad u Zapadnoj Nemačkoj – 31.4e po satu – U drugim delovima 26.6e po satu

Ovaj nedostatak radne snage ukazuje na šire probleme u društvu, a rešavanje ovog problema zahteva koordinirane napore svih relevantnih aktera.

Izvor: b92 . net / biz

Ako tražite posao u inostranstvu, pridružite se grupi!

Foto: pixabay.com

Sajt PrekoGrane.net ugošćuje oglase sa drugih sajtova koji se bave objavom oglasa za posao. Na sajtu PrekoGrane.net se nalaze samo djelovi sadržaja oglasa i link koji upućuje ka originalnom oglasu objavljenom na nekom od sajtova - izvora. PrekoGrane.net nije poslodavac, agencija, niti posrednik u pronalaženju posla. PrekoGrane.net se odriče bilo kakve odgovornosti za tačnost iznesenih podataka u djelovima oglasa koje prenosi. Uredništvo sajta PrekoGrane.net nije autor oglasa te ne snosi bilo kakvu odgovornost za eventualno nastale posljedice iz domene zakonske, materijalne, financijske i druge prirode. Objavljene fotografije ne oslikavaju pravo stanje stvari! Korišćenjem sajta PrekoGrane.net se slažete sa gore navedenim činjenicama.