Rad u Zapadnoj Nemačkoj – 31.4e po satu – U drugim delovima 26.6e po satu

Ovaj oglas je istekao! Vratite se na početnu stranicu!

Rad u Zapadnoj Nemačkoj – 31.4e po satu – U drugim delovima 26.6e po satu

Radnici u Nemačkoj suočavaju se s razlikama u satnici od čak 15 odsto između istočnog i zapadnog dijela zemlje, s Berlinom kao jedinim izuzetkom. Nakon 33 godine ujedinjenja, zaposleni na istoku i dalje imaju značajno niže satnice u proseku.

Ovo je uglavnom posledica ekonomske strukture, s mnogim industrijama na istoku koje imaju niže plate i manju zastupljenost velikih kompanija koje dobro plaćaju.

Proširenje kolektivnih ugovora na više kompanija nije značajno doprinelo smanjenju ovog jaza u platama.

POSAO NA FARMI KANADA 2024 – 25cad po satu plus prekovremeno plus nadoknada za smestaj

Nedavni dolazak velikih kompanija poput Tesle u istočnu Nemačku možda će dugoročno uticati na zatvaranje ove razlike u platama. U 2022. godini, radnici na zapadu su prosečno zarađivali 31,40 evra po satu, dok su zaposleni na istoku (osim Berlina) zarađivali samo 26,60 evra na sat.

Izvor: telegraf. rs / biznis

Ako tražite posao u inostranstvu, pridružite se grupi!

Foto: pixabay.com

Sajt PrekoGrane.net ugošćuje oglase sa drugih sajtova koji se bave objavom oglasa za posao. Na sajtu PrekoGrane.net se nalaze samo djelovi sadržaja oglasa i link koji upućuje ka originalnom oglasu objavljenom na nekom od sajtova - izvora. PrekoGrane.net nije poslodavac, agencija, niti posrednik u pronalaženju posla. PrekoGrane.net se odriče bilo kakve odgovornosti za tačnost iznesenih podataka u djelovima oglasa koje prenosi. Uredništvo sajta PrekoGrane.net nije autor oglasa te ne snosi bilo kakvu odgovornost za eventualno nastale posljedice iz domene zakonske, materijalne, financijske i druge prirode. Objavljene fotografije ne oslikavaju pravo stanje stvari! Korišćenjem sajta PrekoGrane.net se slažete sa gore navedenim činjenicama.