„NE CVETAJU RUŽE“ – Iz Nemačke beže?

Ovaj oglas je istekao! Vratite se na početnu stranicu!

„NE CVETAJU RUŽE“ – Iz Nemačke beže?

Rezultati nedavne ankete pokazuju da sve više industrijskih preduzeća razmatra selidbu iz Nemačke, pretežno zbog visokih cena energenata. Skoro trećina kompanija koje su učestvovale u ovom istraživanju razmatra izmeštanje svojih proizvodnih kapaciteta u inostranstvo ili već ima takve planove, prema informacijama koje je prenela nemačka novinska agencija DPA.

Napomenuto je da se broj takvih kompanija udvostručio u odnosu na prošlu godinu, prema podacima Nemačke industrijske i privredne komore (DIHK). Najviše planova za selidbu imaju firme koje zapošljavaju 500 ili više radnika, pri čemu 43 odsto takvih kompanija razmatra ili već sprovodi selidbu proizvodnje u inostranstvo. Ove kompanije su često tesno povezane sa stranim tržištima i suočavaju se s izuzetno jakom konkurencijom.

Zabrinutost kompanija u vezi sa svojom konkurentnošću je značajno porasla, istakao je zamenik generalnog direktora DIHK, Ahim Derks. Privrednici imaju sve manje poverenja u energetsku politiku nemačke vlade, a mnogi ne očekuju poboljšanje u srednjem i dugoročnom periodu. Mnoge kompanije su odlučile da premeste svoju proizvodnju, na primer, u Sjedinjene Američke Države, zbog programa subvencija vrednog milijarde dolara koje je usvojila američka vlada. Ipak, Derks je takođe napomenuo da neke kompanije razmatraju selidbu proizvodnje ili izgradnju novih kapaciteta u Francuskoj, gde su cene električne energije za industriju niže.

Izvor: b92. net

Ako tražite posao u inostranstvu, pridružite se grupi!

Foto: pixabay.com

Sajt PrekoGrane.net ugošćuje oglase sa drugih sajtova koji se bave objavom oglasa za posao. Na sajtu PrekoGrane.net se nalaze samo djelovi sadržaja oglasa i link koji upućuje ka originalnom oglasu objavljenom na nekom od sajtova - izvora. PrekoGrane.net nije poslodavac, agencija, niti posrednik u pronalaženju posla. PrekoGrane.net se odriče bilo kakve odgovornosti za tačnost iznesenih podataka u djelovima oglasa koje prenosi. Uredništvo sajta PrekoGrane.net nije autor oglasa te ne snosi bilo kakvu odgovornost za eventualno nastale posljedice iz domene zakonske, materijalne, financijske i druge prirode. Objavljene fotografije ne oslikavaju pravo stanje stvari! Korišćenjem sajta PrekoGrane.net se slažete sa gore navedenim činjenicama.