DEFICIT RADNE SNAGE uvodi se „karta prilika“- Uskoro lakše do posla u Nemačkoj!!!

Ovaj oglas je istekao! Vratite se na početnu stranicu!

DEFICIT RADNE SNAGE uvodi se „karta prilika“- Uskoro lakše do posla u Nemačkoj!!!

Nemačka se suočava sa ozbiljnim problemom nedostatka radne snage, a vlada planira da ublaži ovu situaciju putem liberalizacije imigracije. Prema izveštaju Fajnenšel tajmsa, ministar rada Hubertus Hejl je najavio da će Nemačka uspostaviti „jedan od najmodernijih imigracijskih režima u Evropi“ kako bi se suočila sa nedostatkom radne snage, što predstavlja ozbiljnu prepreku ekonomskom rastu.

Ministar Hejl ističe da je imigracijska reforma deo šire kampanje vlade kancelara Olafa Šolca koja ima za cilj privlačenje talentovanih radnika iz celog sveta, ublažavanje negativnih demografskih trendova i osiguranje priliva dovoljnog broja kvalifikovanih radnika. Nedostatak kvalifikovane radne snage postaje glavni problem za neke od najvećih evropskih kompanija. Hejl je izjavio da mnogi sektori nemačke industrije trenutno osećaju „očajnu potragu“ za radnicima, a situacija će se samo pogoršati kako generacija baby boomera bude odlazila u penziju.

Hejl je upozorio da će Nemačkoj nedostajati čak 7 miliona radnika do 2035. godine ako se ne preduzmu adekvatni koraci.

Novi imigracijski zakon, koji bi trebao da bude odobren od strane Bundestaga u narednim nedeljama, uklonit će mnoge prepreke za useljavanje i zapošljavanje stranaca u Nemačkoj. Na primer, stranci će moći da dobiju posao čak i ako ne ispunjavaju nemačke standarde profesionalne kvalifikacije, pod uslovom da imaju ugovor o radu sa nemačkim poslodavcem, određeno radno iskustvo i završeno strukovno obrazovanje u svojoj zemlji.

Takođe, Nemačka će uvesti „karte prilika“ koje će imigrantima omogućiti da prikupe bodove na osnovu svoje stručne spreme, radnog iskustva, znanja nemačkog jezika i starosne dobi ispod 35 godina. Osobe sa dovoljno bodova moći će da dođu u Nemačku i traže posao.

Pored toga, drugi zakon koji će biti upućen u parlamentarnu proceduru olakšaće strancima dobijanje nemačkog državljanstva.

Izvor: b92. net

Ako tražite posao u inostranstvu, pridružite se grupi!

Foto: pixabay.com

Sajt PrekoGrane.net ugošćuje oglase sa drugih sajtova koji se bave objavom oglasa za posao. Na sajtu PrekoGrane.net se nalaze samo djelovi sadržaja oglasa i link koji upućuje ka originalnom oglasu objavljenom na nekom od sajtova - izvora. PrekoGrane.net nije poslodavac, agencija, niti posrednik u pronalaženju posla. PrekoGrane.net se odriče bilo kakve odgovornosti za tačnost iznesenih podataka u djelovima oglasa koje prenosi. Uredništvo sajta PrekoGrane.net nije autor oglasa te ne snosi bilo kakvu odgovornost za eventualno nastale posljedice iz domene zakonske, materijalne, financijske i druge prirode. Objavljene fotografije ne oslikavaju pravo stanje stvari! Korišćenjem sajta PrekoGrane.net se slažete sa gore navedenim činjenicama.