NIKADA LAKŠE DO POSLA U NEMAČKOJ – Plate idu iznad proseka – Evo šta treba da znate

NIKADA LAKŠE DO POSLA U NEMAČKOJ – Plate idu iznad proseka – Evo šta treba da znate

Nemačka se suočava sa ozbiljnim nedostatkom medicinskih radnika, posebno medicinskih sestara. Zbog toga su uslovi za odlazak i rad u Nemačkoj postali povoljniji.

Da bi se radilo u Nemačkoj, neophodno je imati nostrifikovanu diplomu medicinske škole, položen stručni ispit, posedovati sertifikat nemačkog jezika na B2 nivou i imati potvrdu o zaposlenju. Postoje posredničke agencije koje pružaju administrativnu podršku i pomažu u procesu apliciranja. Medicinari sa srednjom školom koji žele da rade u Nemačkoj mogu aplicirati preko Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) i nakon određenog perioda podneti zahtev za dobijanje stalne boravišne dozvole.

Plata za medicinske sestre u Nemačkoj varira od 1.600 do 4.400 evra, dok je za glavnu sestru maksimalna plata 7.000 evra. Ove visoke plate predstavljaju glavni motiv za odlazak medicinara iz Srbije u Nemačku. Na primer, mesečna zarada medicinske sestre može biti znatno veća u Nemačkoj u poređenju sa zaradom za isti posao u Srbiji. Plate se kreću u rasponu od 1.500 do preko 7.000 evra u zavisnosti od pozicije i ranga u zdravstvu.

Izvor: blic. rs / biznis

Ako tražite posao u inostranstvu, pridružite se grupi!

Foto: pixabay.com

Sajt PrekoGrane.net ugošćuje oglase sa drugih sajtova koji se bave objavom oglasa za posao. Na sajtu PrekoGrane.net se nalaze samo djelovi sadržaja oglasa i link koji upućuje ka originalnom oglasu objavljenom na nekom od sajtova - izvora. PrekoGrane.net nije poslodavac, agencija, niti posrednik u pronalaženju posla. PrekoGrane.net se odriče bilo kakve odgovornosti za tačnost iznesenih podataka u djelovima oglasa koje prenosi. Uredništvo sajta PrekoGrane.net nije autor oglasa te ne snosi bilo kakvu odgovornost za eventualno nastale posljedice iz domene zakonske, materijalne, financijske i druge prirode. Objavljene fotografije ne oslikavaju pravo stanje stvari! Korišćenjem sajta PrekoGrane.net se slažete sa gore navedenim činjenicama.