Ovi poslodavci traže radnu snagu, a dnevnica je više nego primamljiva – plata može biti do 5000 evra! Povećane mogućnosti za sezonske radnike

Ovi poslodavci traže radnu snagu, a dnevnica je više nego primamljiva – plata može biti do 5000 evra! Povećane mogućnosti za sezonske radnike

Letnja sezona na moru privlači veliki broj radnika iz Srbije, posebno u sektoru građevinarstva i ugostiteljstva. Iako se dnevnice na građevini mogu kretati i do 50 evra, sve je manje domaćih radnika na gradilištima. Nedostatak radne snage oseća se i u sektoru ugostiteljstva. Letnja sezona na moru privlači veliki broj radnika iz Srbije jer su zarade tamo nekoliko puta veće.

Deficit radne snage u građevinarstvu prisutan ne samo ove godine, već i ranijih godina. Postoji disproporcija između potreba privrede i obrazovanja kadrova, posebno u zanatskim zanimanjima koja nisu dovoljno promovisana. Situacija je slična i u sektoru ugostiteljstva, gde nedostaju obučeni kadrovi, a oni koji su obučeni često odlaze u inostranstvo gde su zarade veće.

Primetan je odliv radne snage, posebno iz oblasti ugostiteljstva, ka zemljama poput Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.

Posao u fabrici keksa u Nemačkoj – 12e neto – potrebno 50 radnika – placen prevoz u celosti

Opterećenja koja poslodavci imaju u Srbiji, poput poreza i doprinosa, su veća nego u okruženju. Zarada nije jedini motiv, već su i uslovi rada važni. Na primer, iako neko može dobiti visoku platu od 5.000 evra, možda neće prihvatiti posao ako nema slobodne dane.

Izvor: kurir . rs / rts

Ako tražite posao u inostranstvu, pridružite se grupi!

Foto: pixabay.com

Sajt PrekoGrane.net ugošćuje oglase sa drugih sajtova koji se bave objavom oglasa za posao. Na sajtu PrekoGrane.net se nalaze samo djelovi sadržaja oglasa i link koji upućuje ka originalnom oglasu objavljenom na nekom od sajtova - izvora. PrekoGrane.net nije poslodavac, agencija, niti posrednik u pronalaženju posla. PrekoGrane.net se odriče bilo kakve odgovornosti za tačnost iznesenih podataka u djelovima oglasa koje prenosi. Uredništvo sajta PrekoGrane.net nije autor oglasa te ne snosi bilo kakvu odgovornost za eventualno nastale posljedice iz domene zakonske, materijalne, financijske i druge prirode. Objavljene fotografije ne oslikavaju pravo stanje stvari! Korišćenjem sajta PrekoGrane.net se slažete sa gore navedenim činjenicama.