Za marljive i vredne! Nemačka sela traže radnike – Zarada do 6000e! Prilika za radnike iz Srbije!

Ovaj oglas je istekao! Vratite se na početnu stranicu!

Za marljive i vredne! Nemačka sela traže radnike – Zarada do 6000e! Prilika za radnike iz Srbije!

Poslovi u Nemačkoj pružaju raznovrsne mogućnosti, posebno za stručnjake kao što su inženjeri, medicinski radnici, IT stručnjaci i zanatlije iz inostranstva. Štefan Kronert iz Berlinskog instituta za stanovništvo i razvoj ističe da su najveće šanse za zaposlenje u seoskim područjima, iako je konkurencija u gradovima veća zbog preferencije mnogih za urbanim životom.

Nacionalna služba za zapošljavanje ima sporazum sa nemačkim biroom rada, olakšavajući pronalazak posla u Nemačkoj medicinskim radnicima iz Srbije, dok ostali mogu koristiti agencije za zapošljavanje u inostranstvu.

Plate za poslove u Nemačkoj variraju od 800 do 6.000 evra, uz obezbeđen smeštaj i hranu u većini slučajeva. Interesantno je da agencije ne naplaćuju proviziju od kandidata, već od firmi poslodavaca.

Nemačka posao u Mercedesu 15e po satu – pomoćna pozicija više radnika

Stranci koji traže posao u Nemačkoj često moraju zadovoljiti visoke jezičke standarde, pri čemu dobro poznavanje nemačkog jezika može biti presudno. Iako je diskriminacija zabranjena, stariji kandidati, čak i Nemci, mogu naići na izazove u pronalasku posla. Najlošije prolaze oni bez kvalifikacija ili s diplomama koje nisu priznate u Nemačkoj, često završavajući na nisko plaćenim poslovima s teškim uslovima. Ipak, zbog demografskih projekcija, Nemačka će u budućnosti sve više zavisiti od imigranata, posebno u oblastima kao što su tehničke profesije, medicinske sestre, zanatlije i negovatelji starijih osoba.

Izvor: kurir. rs / vesti

Ako tražite posao u inostranstvu, pridružite se grupi!

Foto: pixabay.com

Sajt PrekoGrane.net ugošćuje oglase sa drugih sajtova koji se bave objavom oglasa za posao. Na sajtu PrekoGrane.net se nalaze samo djelovi sadržaja oglasa i link koji upućuje ka originalnom oglasu objavljenom na nekom od sajtova - izvora. PrekoGrane.net nije poslodavac, agencija, niti posrednik u pronalaženju posla. PrekoGrane.net se odriče bilo kakve odgovornosti za tačnost iznesenih podataka u djelovima oglasa koje prenosi. Uredništvo sajta PrekoGrane.net nije autor oglasa te ne snosi bilo kakvu odgovornost za eventualno nastale posljedice iz domene zakonske, materijalne, financijske i druge prirode. Objavljene fotografije ne oslikavaju pravo stanje stvari! Korišćenjem sajta PrekoGrane.net se slažete sa gore navedenim činjenicama.