Švajcarska aktivno traži radnike zanatlije – NE ŽALE NOVAC DA IH PRIVUKU!

Ovaj oglas je istekao! Vratite se na početnu stranicu!

Švajcarska aktivno traži radnike zanatlije – NE ŽALE NOVAC DA IH PRIVUKU!

Švajcarskoj nedostaje značajan broj zanatlija, što ih čini trenutno najtraženom radnom snagom na tržištu rada.

Prema zvaničnim podacima, nedostaje 42.778 zanatlija, a ukupno je otvoreno 198.097 slobodnih radnih mesta. Različite delatnosti, poput elektrotehnike, suočavaju se s problemom nedostatka kvalifikovane radne snage, a trenutno je najviše potrebe za elektromonterima, instalaterima, stolarima, zidarima i molerima.

Analize su u toku kako bi se utvrdili uzroci ovog nedostatka, pri čemu se ističe mogući uticaj društvenog stava prema zanatima i digitalizacije. Povećan fokus na akademsko obrazovanje umesto zanatskog takođe doprinosi problemu, a stručnjaci apeluju na promovisanje ravnoteže između akademskog i zanatskog obrazovanja. Ova situacija predstavlja ozbiljan izazov za švajcarsko tržište rada, sa stalnim rastom broja nepopunjenih radnih mesta za zanatlije od 2015. godine.

Izvor: kurir . rs / planeta

Ako tražite posao u inostranstvu, pridružite se grupi!

Foto: pixabay.com

Sajt PrekoGrane.net ugošćuje oglase sa drugih sajtova koji se bave objavom oglasa za posao. Na sajtu PrekoGrane.net se nalaze samo djelovi sadržaja oglasa i link koji upućuje ka originalnom oglasu objavljenom na nekom od sajtova - izvora. PrekoGrane.net nije poslodavac, agencija, niti posrednik u pronalaženju posla. PrekoGrane.net se odriče bilo kakve odgovornosti za tačnost iznesenih podataka u djelovima oglasa koje prenosi. Uredništvo sajta PrekoGrane.net nije autor oglasa te ne snosi bilo kakvu odgovornost za eventualno nastale posljedice iz domene zakonske, materijalne, financijske i druge prirode. Objavljene fotografije ne oslikavaju pravo stanje stvari! Korišćenjem sajta PrekoGrane.net se slažete sa gore navedenim činjenicama.